Nasze Bruschettas
-
Chwilowo niedostępne
Bruschetta con gamberoni in su crema di avocado e scaglie di grana
Bruschetta z kremem z awokado, parmezanem i czosnkowymi krewetkami -
Chwilowo niedostępne
Bruschetta con salsiccia bianca stracciatella di bufala e friarielli napoletani
Bruschetta z białą kiełbasą stracciatella z bawoła i neapolitańskim friarielli -
Szef kuchni poleca Chwilowo niedostępne
Bruschetta classica pomodorini aglio olio e basilico
klasyczna bruschetta z pomidorkami koktajlowymi, czosnkiem, oliwą i bazylią -
Bruschetta con tartufo melanzane a funghetto in a grana padana
Bruschetta z truflowymi bakłażanami i serem grana padana
Przystawki Rybne
-
Duo di tatare di tonno con avocado a tatare di salmone con bufala bardato con zucchine e caviale di
duet tatar z tuńczyka z awokado i tatar z łososia z brodą bawolą z cukinią i kawiorem z mango -
Carpaccio di salmone su insalatina di spinaci ed arance condition con aglio olio e peparoncino
carpaccio z łososia na słodkim szpinaku i sałatce pomarańczowej z czosnkiem, oliwą i papryczką chilli -
Szef kuchni poleca
Saute di cozze con fonduta al gorgonzola DOP
soute z małży z gorgonzolą DOP fondue -
Insalata di polpo alla catalana con olive taggiaasche cipolla di tropea e pomodorini e pimienton e patate
sałatka z ośmiornicy w stylu katalońskim z oliwkami taggiasche, cebulą tropea, pomidorki cherry, pimientonem i ziemniakami -
Nowość
Gamberoni saltati con lime aglio e pomodorini friarelli Napoletani
krewetki królewskie z limonką czosnkową i neapolitańskimi pomidorami friarielli
Przystawki Mięsne
-
Bufala Campana con prosciutto di parma con focaccia calda romana ed verdure sott, olio calabresi
bufala campana z szynką parmeńską z ciepłą rzymską focaccią i warzywami w oliwie Kalabrii -
Oferta specjalna
Ravioli di Bresaola farciti con formaggio di capra e miele di castagne con granella di noci sul pesto di rucola
bresalola ravioli nadziewane serem kozim i miodem kasztanowym z ziarnami orzechów włoskich na pesto z rukoli -
Szef kuchni poleca
Tartare di crema alla marchigiana con burrata funghi selvaggi cipolla carmelizzata su scaglia di tartufo nero e uovo di Gallina in salsa tzatziki
tatar z mięsa w stylu Marche z serem burrata, dzikimi grzybami, karmelizowaną cebulą na wiórkach czarnej trufli i jajkiem kurzym w sosie tzatziki -
Zizzona su insalata di verdure calde grigliate
zizzona na sałacie z grillowanych warzyw na ciepło
Zupy
-
Brodo di pollo e manzo con tortellini di carne
rosół z kurczaka i wołowiny z mięsnym tortellini -
Szef kuchni poleca
Crema di verdure bianche con crostini di pane al formaggio e chips di aglio
zupa krem z białych warzyw z grzankami serowymi i chrupiącymi chipsami czosnkowymi -
Crema di zucchine con crostini di pane e mentuccia con perle di mango
krem z cukinii z miętą z perełkami mango
Klasyczne Pierwsze Dania
-
Szef kuchni poleca
Spaghetti pomodoro e basilico
spaghetti z pomidorami i bazylią -
Spaghettone alla carbonara
spaghetti carbonara
Pierwsze Kursy San Carlo
-
Fettuccina con polipo e guanciale
fettuccina z ośmiornicą i słoniną -
Spaghettoni al pesto di broccoli con pecorino sardo DOP a briciole di pane croccante al. peperonciono
spaghettoni z pesto brokułowym, serem DOP Sardinian pecorino i okruchami chrupiego pieczywa z papryczką chilli -
Fettuccina ai frutti di mare
Fettuccina z owocami morza -
Pacchero fresco con crema di burrata e gamberi su riduzione di peperoni
świeże pakchero z kremem burrata i krewetkami na redukcji z papryki -
Rigatone alla parmigiana con petali di speck e caciocavallo
rigatone alla parmigiana z płatkami bekonu i serem caciocavallo -
Nowość
Gnocchi con cozze e pecorino saltati non datterino rosso e giallo
gnocchi z małżami i serem pecorino podsmażone z czerwonymi i żółtymi daktylami -
Ravioli ricotta e spinaci saltati con datterino rosso e giallo
ravioli z ricottą i szpinakiem podsmażone z masłem szałwiowym i parmezanem
Sałatki San Carlo
-
Oferta specjalna
Insalata di pollo stile Cesar con radicchio rosso e mix di insalate gourmet pomodorini olive e pancetta croccante in salsa di acciughe del cantabrico
sałatka z kurczakiem z stylu Cesar z czerwoną radicchio i mieszanką sałat pomidorki koktajlowe, oliwki i chrupiący bekon w sosie kantabryjskim z anchois -
Insalata di tonno fresco scottato con pomodori cipolla di tropea peperoni fagioli rossi e foglie di spinaci condita in salsa di soia e crema di aceto ai lamponi
świeża sałatka z tuńczyka z pomidorami, cebulą, papryką czerwoną, czerwoną fasolą i szpinakiem w sosie sojowym i occie malinowym -
Insalata mista gourmet
mieszanka sałat dla smakoszy -
Szef kuchni poleca
Caprese classica con mozzarella di Bufala Campana pomodoro e basilico su rucola e pesto al basilico
klasyczna caprese z mozzarellą bufala campana, pomidorem i bazylią na rukoli i pesto bazyliowym
Hamburger dla Smakoszy
-
Oferta specjalna
Hamburger di filetto di manzo con pomodori sottaceti lattuga bacon cipolla e salsa San Carlo
burger z fileta wołowego z piklowanymi pomidorami, sałatą, boczkiem, cebulą i sosem San Carlo -
Hamburger di filetto di manzo con melanzane arrostite N'duja, cacio cavallo, pomodori e porchetta arrosto di Ariccia
hamburger z polędwicy wołowej z pieczonym bakłażanem, N'duja, cacio cavallo, pomidorami i pieczoną wieprzowiną z Ariccia
Mięso i Ryby Dania Główne
-
Nowość
Guancia di manzo brasata al vino barbera polenta abruzzese con fungfi porcini e tartufi
polieczek wołowy duszony w winie Barbere abruzzo polenta z grzybami prawdziwkami i truflami -
Szef kuchni poleca
Filetto di manzo bardato allo speck su roesti di patate al. Curry con turbante di zucchine e flori su riduzione al cabernet
polędwica wołowa ze speckiem na curry z ziemniakami roesti z cukinią i kwiatami turban na redukcji z cabernet -
Suprema di pollo ripiena con pomodori secchi mozzarella di bufala e basilico su crema di funghi porcini
kurczak supreme nadziewany suszonymi pomidorami, mozzarellą i bazylią na sosie śmietanowym z grzybów porcini -
Tagliata di manzo alle erbe su insalata di pere e Pecorino Romano
wołowina w plastrach z ziołami na sałatce z gruszek i sera Pecorino Romano -
Orata cotta con arance e finocchi servita con patate alforno
dorada gotowany z pomarańczami i koprem włoskim podawany z sałatką sezonową -
Gamberoni in tempura e maionese guasabi con tortino di riso al limone
krewetki w tempurze z majonezem guasabi i cytrynowym ciastem ryżowym venus -
Oferta specjalna
Tataki di tonno in panko con tartufo e caviale al. Mango con gratin di friarielli
tataki z tuńczykiem błękitnopłetwowego w panko z kawiorem truflowym i mango z friarli gratin -
Frittura calamari e gamberi al. Cartoccio con insalata
smażone kalmary i krewetki al Cartoccio z sałatką
Dodatki
-
Papate fritte
frytki -
Insalata Gourmet
sałatka dla smakoszy -
Patate al. Forno
ziemniaki pieczone -
Verdure grigliate
grillowane warzywa
Desery
-
Panna Cotta alla menta su carpaccio di mango alla sambuca e crumble al cioccolato bianco
panna cotta gotowana z miętą na carpaccio z mango z sambuccą i kruszonką z białej czekolady -
Szef kuchni poleca
Creme brule con poke di frutti di bosco
creme brule z dzikimi jagodami poke -
Tiramisu in tazza con pistacchio e granella di cioccolata
tiramisu w filiżance z pistacjami i granulkami czekolady -
Crumble di mele e prugne con mandorle su crema chantilly
kruszonka jabłkowo-śliwkowa z migdałami na kremie chantilly